Wat zit er in die tas?

04 April -

Zondag 3 april, 13.30 uur, OO - ZONE: Het is druk, maar de computers worden zonder morren met elkaar gedeeld. Aan sommige tafels werken drie kinderen en vier volwassenen als echte teams heel goed samen. Er zijn veel kinderen in dezelfde leeftijdsgroep, die vaak kiezen voor het programma van de muzikant ("Stil in de natuur? Echt niet!"). En dat klopte zeker. 

Een vrij nieuwe opdracht is het onderzoekje waarbij je een stemvork in een beker water moet steken. Omdat de stemvork trilt, zie je ook op het wateroppervlak een trilling onstaan (geluid bestaat uit golfjes). Als je de stemvork heel snel in het water steekt, spettert het water ook nog eens heel hoog op. Leuk! Maar ook de detective is favoriet. Zeker spannend werd het toen kinderen de sporttas met ''echte'' botten uit de kast gingen halen en door de lengte van het heupbot op te meten uit moesten rekenen hoe lang het slachtoffer geweest is.

Gedurende de dag zag je echter tussen alle drukte ook stelletjes of wat oudere mensen rustig met zijn tweeen of drieen aan de computer de cursusleidster spelen. Je ziet ze lachen wanneer hun tafelgenoten hun best doen om de vogelnamen in het dialect uit te spreken. 

Goed nieuws wanneer u het Museumweekend hebt gemist: de OO - ZONE blijft voorlopig nog wel even! We kregen een verbaasde vraag van een bezoeker: " Staan die computers er op een woensdagmiddag ook gewoon dan?" Jazeker, en tijdens alle andere openingstijden ook. 

Tags: Algemeen

Delen |