Over fietsbanden, de reis van voedsel en ijdeltuiten

06 September -

We (moeder, zoon en dochter) zijn met z'n drieën ingelogd op twee computers. Zoonlief van dertien heeft een onderzoekspas aan een blauw koord ontvangen bij de informatiebalie en krijgt daardoor een andere set personages voorgeschoteld dan zijn zus van negen, die het met een oranje koord doet. "Dat doen we zodat iedereen opdrachten krijgt die bij de leeftijdsgroep passen", legt de medewerkster aan de informatiebalie uit.

Uit het "blauwe" menu wordt de onderzoeker gekozen, en vervolgens de module met organen. De vrolijke onderzoeker stuurt ons naar een torso in de hoek, waar we organen op de goede plek mogen leggen. Een goede oplossing wordt beloond met een serie bijbehorende geluiden...
Terug op onze plek mogen we de reis gaan maken die een, zeg bord spaghetti, ook zou afleggen in ons lichaam. Maar dan voorgesteld als een autootje dat door diverse dorpjes rijdt en daarbij bochten, huizen, benzinepompen en fabrieken passeert. Welk orgaan ligt het eerst op de route van de spaghetti ? Het valt nog niet echt mee, ontdekken we, maar uiteindelijk wordt de reis voltooid.

Met de scanpas halen we vervolgens een kist uit een van de vitrinelades. Erin een stukje fietsband, waarmee we lachend voor de camera een darmbeweging na gaan doen. Gaat dat zo met bolognesesaus...??

Tegenover ons maakt de dochter een keuze uit het oranje menu. De keus valt op het personage Coole kikker & Hippe vogel, module de Dikke en de Dunne. We bekijken twee leuke filmpjes en zien waar een korset van vroeger op gebaseerd was. Geen wonder dat er regelmatig iemand flauwviel, al had ze dan een wespentaille...
Dan mogen we met de scanpas op pad. Uit de koffer komen twee vestjes, waar we organen op de goede plaats mogen plakken. Na enig gezoek en overleg staat dochter in vol ornaat voor de camera. Geslaagd, in alle opzichten!

Tags: Educatie

Delen |